Yespoint
Image default
Architectuur

Bouwkundig tekenen, waarvoor moet je dat zijn

Een bouwkundige tekening is niet zomaar een standaard tekening die iedereen in een paar seconden kan maken. Een bouwkundige tekeningen is veel complexer en lastiger dan de gemiddelde tekening omdat het er niet perse mooi uit hoeft te zien, maar meer overzichtelijk en correct. Dat is heel erg belangrijk dat de bouwkundige tekenen tot in de millimeters kloppen, en dat is het lastige eraan, precisie is dus erg belangrijk bij een bouwkundige tekening en je kan je dan afvragen eens je wel deze richting op wilt als je wilt gaan tekenen, het is namelijk wat stressvoller werken en moeilijker werk in het algemeen dan normaal tekenen.

Wat moet er allemaal in een tekening komen?

Wat moet er eigenlijk allemaal in zo’n bouwkundige tekening komen? Dat is een goede vraag want het zijn allerlei verschillende dingen en het zijn er vooral heel erg veel en lastig om precies aan te geven waar alles zit en hoe alles in elkaar zit. Een tekening is namelijk een reflectie op hoe het in het echt gebouwd zal worden dus alles moet vrijwel wel kloppen om een succesvolle tekening te maken. Hierdoor is het dus ook goed als de mensen die dit maken hiervoor goed zijn geschoold en veel ervaring hebben in het maken van deze tekeningen, want je hebt misschien zonder dat je het weet best wel veel verantwoordelijkheid.

De verantwoordelijkheden van jou

Als tekenaar heb je dus veel verantwoordelijkheid over het slagen van een bouwproject als je je tekeningen goed of slecht maakt. Het moet duidelijk zijn voor de bouwvakkers, maar ook zo veel nuttige informatie bevatten om zo een goed beeld te maken wat er uiteindelijk moet komen te staan. Dat is het belangrijkste aan bouwkundige tekeningen. Verder worden de meeste tekeningen ook wel onderverdeeld in kleinere tekeningen zodat het meer overzichtelijk is voor de gebruiker en de