Yespoint
Image default
Aanbiedingen

Wanneer stop je met je voedingskussen?

Wanneer stop je met je voedingskussen?

Ben je een nieuwe, borstvoedende moeder? We horen vaak “borst is het beste”, maar wie wist dat het zo hard werken kon zijn? Een borstvoedingskussen kan een enorme hulp zijn. Het gebruik van een borstvoedingskussen is een persoonlijke keuze en geen vereiste voor een goede borstvoedingstechniek. Sommige moeders vinden andere borstvoedingshoudingen effectiever en comfortabeler. In tegenstelling tot autostoeltjes zijn er geen harde regels voor het stoppen met het gebruik van het borstvoedingskussen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en comfort.

Hier zijn enkele dingen om te overwegen:

Hoe groot is mijn zuigeling?

Naarmate je kind groeit, zal je behoefte aan het voedingskussen waarschijnlijk afnemen. In de eerste dagen na de geboorte, als uw baby nog klein is, is het borstvoedingskussen handig om uw baby hoog genoeg bij uw borst te leggen zodat uw ondersteunende arm minder wordt belast. Naarmate uw baby groeit en zijn hoofd zelfstandig kan optillen en zijn bewegingen kan controleren, kan het kussen overbodig worden.

Maar zelfs als uw kleintje het niet meer nodig heeft, kunnen sommige baby’s er de voorkeur aan geven op deze manier borstvoeding te geven, gewoon omdat ze er aan gewend zijn.

Wat is mijn lichaamstype?

Er zijn geen specifieke maten voor borstvoedingskussens, maar ze zijn niet “one size fits all”. Terwijl het ene merk misschien goed werkt voor het lichaam van je BFF, werkt het misschien niet zo goed voor jou.

We hebben een lijst gemaakt van dingen die invloed kunnen hebben op de pasvorm van het kussen en hoe lang je de extra ondersteuning nodig hebt:

  • Als je een lange moeder bent: Je zult een groter kussen willen om de baby hoger en dichter bij je tepel te brengen. Met uw lengte hebt u de steun misschien meer nodig dan een kortere vrouw die haar baby op haar schoot kan laten rusten. Deze behoefte zal ook afnemen naarmate uw baby groeit en meer rechtop kan zitten.
  • Als u een tengere moeder bent: Probeer kussens van verschillende hoogtes. Dikkere kussens kunnen uw baby te hoog optillen, vooral als hij groeit.
  • Als u dik bent in het midden: Kussens met bandjes en kleinere openingen kunnen minder comfortabel zijn. Ze kunnen ook moeilijker voor u zijn om aan te doen, vooral in de eerste fasen van de pasgeborene wanneer u zelden uw handen vrij hebt.

Sommige van deze situaties zullen veranderen naarmate uw postpartum lichaam verandert en uw baby groeit.

Helpt het of schaadt het?

Uw baby en lichaam veranderen voortdurend in deze periode, dus het is een goed idee om de pasvorm van uw snoozzz voedingskussen regelmatig opnieuw te evalueren. Ga niet op de automatische piloot borstvoeding geven. Beoordeel uw houding, hoe uw lichaam aanvoelt en of uw baby goed aan de borst ligt om er zeker van te zijn dat uw kussen de juiste ondersteuning biedt. Je wilt niet dat je kussen een slechte borstvoedingsvorm stimuleert. De American Academy of Pediatrics heeft een checklist om moeders te helpen bepalen of ze een succesvolle borstvoedingstechniek gebruiken.

Als het kussen niet geschikt is voor uw lichaam of uw baby, kan het ertoe leiden dat u uw lichaam onhandig positioneert. Dit kan leiden tot problemen bij het aanleggen (en pijnlijke, gebarsten tepels bij het geven van borstvoeding, wat niemand wil).

Misschien bent u geïnteresseerd in een zwangerschapskussen!

 

https://www.alpi-blog.be/aanbiedingen/een-voedingskussen-de-ultieme-koopgids-2022/