Yespoint
Image default
Dienstverlening

3 Redenen om een dashcam aan te schaffen

Tegenwoordig ziet u steeds meer mensen rijden met een (donker) gekleurd kastje achter de autoramen. De kans is groot dat het een dashcam betreft. Men gaat uiteraard niet geheel zonder reden met een dergelijke digitale camera op pad. In de praktijk blijken ze namelijk in vele situaties van toegevoegde waarde te zijn. Hieronder leest u waarom het gebruik van een dashcam zeker geen slecht idee is.

 

1. Een dashcam levert bewijs bij een ongeval

Het grootste voordeel van een camera achter de autoruiten is het feit dat het bewijs kan leveren in het geval van een ongeval. Bij veel ongevallen blijkt de schuldvraag juridisch namelijk voor problemen te zorgen. Een dashcam kan in dergelijke meningsverschillen het laatste woord bepalen. Dit geldt uiteraard ook als het gaat om betrokkenen die wegrijden bij een ongeval. De beelden spoelt u immers gemakkelijk terug om de kentekens te achterhalen. Dit vergemakkelijkt het opsporingsproces aanzienlijk voor de betrokken autoriteiten.

 

2. Ook mooie momenten worden opgenomen

Auto vol met koffers en de kinderen achterin? Muziekje aan en de bergen in! Een dashcam neemt niet alleen vervelende verkeerssituaties op, maar ook een heerlijke roadtrip is in goede kwaliteit terug te kijken. Doordat de camera werkelijk waar alles filmt, zal u mooie belevingen kunnen herbeleven. Nooit meer te laat met het pakken van de fotocamera, want uw trouwe vriend achter uw autoramen zal het voor u opnemen. De kwaliteit zal overigens meestal niet tegenvallen.

 

3. Analyseer en verbeter uw rijgedrag

De beelden die geleverd worden door de camera kunt u achteraf in alle rust terugkijken. Aan de hand hiervan kunt u een analyse doen van uw rijgedrag om deze vervolgens waar nodig wat aan te passen. Dit kan erg handig zijn. Daarnaast is de kans aanwezig dat u zorgvuldiger rijdt, nu u weet dat uw rijstijl opgenomen wordt. Een roekeloze rijstijl zal immers niet helpen bij de bewijsvraag als genoemd in het eerste punt. Overtuigd om een dashboard camera te bestellen? Wij adviseren carcam, neem een kijkje op hun website!