Yespoint
Image default
Bedrijven

Wat een traineeship bij de overheid u allemaal oplevert!

Traineeships zijn al jarenlang geliefd onder jonge mensen met ambitie, die een goede entree op de arbeidsmarkt willen maken. Onder een traineeship bij de overheid wordt een combinatie van een leer- en werktraject verstaan: u werkt en leert tegelijk en krijgt gedurende het opleidingstraject ook gewoon betaald. Maar de combinatie werk en opleiding is niet het enige dat een traineeship bij de overheid volgen aantrekkelijk maakt. Er is nog meer positiefs aan het volgen van een traineeship. Wat dat zoal is, leest u in dit blog.
 

Ontdekken wat bij u past

Veel deelnemers van een traineeship bij de overheid geven als positief aspect aan dat ze hebben ontdekt hoe ze hun toekomst willen invullen. Wel of niet de politiek in of bij de overheid werken: na een traineeship bij de overheid weet u precies of dit werk voor u geschikt is of niet. U maakt namelijk kennis met alle facetten van overheidswerk tijdens een traineeship.
 

Cursussen en trainingen

Gedurende een traineeship bij de overheid doet u als deelnemer mee aan tal van cursussen en trainingen. U gaat dus niet alleen meteen aan het werk, maar leert tegelijk ook veel bij. In sommige gevallen kunnen er ook diploma’s of certificaten behaald worden, waar u later in uw loopbaan profijt van kunt hebben. Denk bijvoorbeeld naast verdiepende cursussen ook aan trainingen op het gebied van leidinggeven, projectmatig werken of tijdmanagement.
 

Samenwerken en een netwerk opbouwen

Een van de grootste pro’s van een traineeship is wellicht de samenwerking en het samen leren met andere professionals uit uw vakgebied. U ontmoet gemotiveerde, jonge mensen met doorgaans dezelfde interesses als uzelf en kunt zo een netwerk opbouwen waar u later veel profijt van kunt hebben.