Yespoint
Image default
Energie

Klaar voor de toekomst met een zuinige zonneboiler

In de komende decennia moeten alle woningen en bedrijven maatregelen nemen om te verduurzamen en een zonneboiler past prima in dat plaatje. Met een zonneboiler gebruik je veel minder gas en stroom en bovendien wordt de warmte die je nodig hebt op een milieuvriendelijke manier opgewekt. De zon levert gratis stroom en daar moeten we in de toekomst veel meer gebruik van maken. Daarom verschijnen er op steeds meer daken van woningen en bedrijven zonnepanelen. Die leveren energie aan je zonneboiler waardoor je ‘gratis’ warm water krijgt. Natuurlijk gaat hier een investering aan vooraf die je terug moet verdienen.

Voor wie is een zonneboiler geschikt?

Een zonneboiler is geschikt voor vrijwel iedere woning en ieder gemiddeld bedrijfspand. Er zijn verschillende types beschikbaar, afgestemd op de behoefte van de gebruiker. Het maakt immers verschil of je een alleenstaande bent of een groot gezin hebt. Ook voor bedrijven moeten keuzes worden gemaakt die zijn afgestemd op de grootte en het aantal personen dat van de warmwatervoorziening of de warmte afgifte gebruik gaat maken. Maar in principe is er voor iedere situatie, zowel particulier als zakelijk, een oplossing met zonneboilers mogelijk. Het apparaat kan geheel of gedeeltelijk voorzien in de behoefte aan warmte of warm water.

 

Welke zonneboiler moet ik kopen?

Als leek is het vaak lastig om te bepalen welke zonneboiler het meest geschikt is. Gelukkig kun je hiervoor advies inwinnen bij HRsolar, een bedrijf in De Lier dat is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van boilers die werken op zonne-energie. Zij leveren verschillende modellen en kunnen je goed adviseren welk type voor jou geschikt is. Als je gebruik maakt van de subsidiemogelijkheden is de aanschafprijs ook nog eens erg aantrekkelijk en kun je des te sneller gaan profiteren van het financiële voordeel. Wees op tijd klaar voor de toekomst en vraag nu vrijblijvend informatie aan over de plaatsing van een zonneboiler.

https://www.hrsolar.nl/

Gerelateerde artikelen

Wanneer zijn bronnen duurzaam als het gaat om energie?

De Metabo accu gaat jarenlang mee