Yespoint
Image default
Bedrijven

De opkomst van crypto

Het afgelopen jaar is crypto echt een begrip geworden. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld is er een soort crypto-gekte aan de hand. Dit is eigenlijk ook niet vreemd. Al jaren zijn we gewend om met contant geld te betalen of bedragen via de bank over te boeken. Crypto moet eigenlijk de opvolger worden van ons huidige betaalsysteem. Cryptovaluta zijn enkel online te vinden. Geen briefgeld, geen munten. Alle waardes worden vastgezet in versleutelde systemen. De technologie achter crypto is heel modern en vrij complex. Er zijn complete boeken over geschreven en er zijn miljoenen mensen die zich er dagelijks mee bezighouden.

 

 

Bitcoin

 Bitcoin is voor de meeste mensen waarschijnlijk een bekende term. Bitcoin was namelijk de eerste cryptovaluta die er was. Mede door de enorme media-aandacht die de munt kreeg in 2017. Dit was het jaar dat de munt voor het eerst de torenhoge waarde van 20.000 Amerikaanse dollar aantikten. Gedurende deze stijging maakte het grote publiek kennis met Bitcoin. De bitcoin koers heeft in de jaren die daarop volgde pieken en dalen gekend. Feit is dat niemand weet hoe de toekomst van Bitcoin (en andere cryptovaluta) er uit gaat zien. Veel geleerden denker echter dat Bitcoin wel degelijk deel gaat uitmaken van onze maatschappij.

 

Handelen

 

Je kunt je voorstellen dat het handelen in Bitcoin ook steeds populairder geworden is. En dit klopt ook. Wereldwijd houden veel mensen zich dagelijks bezig met het in- en verkopen van Bitcoin om zo hopelijk winst te maken. Dit klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar er komt best veel bij kijken. Ten eerste moet je weten dat je kennis op moet gaan doen en dat dit leerproces niet zal stoppen. Er veranderen namelijk continu dingen. Bitcoin trading vergt veel inzet en moeite. Als trader moet je te alle tijden op de hoogte blijven van veranderingen en hierop inspelen. Je kunt het aan ervaren beleggers en traders navragen, traden is een psychologisch spel. Je moet mentaal sterk in je schoenen staan. Ben jij als handelaar op de hoogte van het laatste crypto nieuws?

https://www.cryptobenelux.com/bitcoin-koers/