Yespoint
Image default
Woningen

De meerwaarde van een NWWI taxatie voor je huis!

Alles wat je moet weten over NWWI taxaties

Het mag je niet ontgaan zijn, maar de huizenmarkt in Nederland is enorm ‘booming’. Het aanbod kan de vraag niet matchen en dat legt enorme druk op de woningmarkt. Prijzen rijzen de pan uit en starters kunnen steeds moeilijker aan een woning komen. Ben je degene die het wél gelukt is om je droomhuis te bemachtigen? Gefeliciteerd !

Maar hiermee is het nog niet gedaan. De financiering rond krijgen is natuurlijk eveneens belangrijk. Hierbij kan het een vereiste zijn dat je een taxatierapport nodig hebt. Bij de aankoop of herfinanciering van je woning kan zo’n rapport vereist worden voor de geldverstrekker. Bij Marcel Kon kun je daarom een gevalideerd NWWI taxatierapport aanvragen die wij snel voor je kunnen regelen zodat je niet langer in onzekerheid hoeft te wachten.

Waarom is een gevalideerd taxatierapport?

Om een hypotheek te krijgen voor een huis moet je het huis laten taxeren. En zonder een taxatierapport kun je ook geen NHG hypotheek krijgen. Er bestaat ook zoiets als een ongevalideerd taxatierapport. Deze kun je bij Marcel Kon makelaars online direct aanvragen, waarbij je per mail een waardebepaling krijgt van je woning. Maar voor een eenduidige en erkende taxatierapport moet dit gebeuren op locatie door een erkende taxateur. Ook voor een bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking is een gevalideerde taxatie nodig. Een gevalideerde taxatie wordt meestal gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Het grootste voordeel is dat alle geldverstrekkers in Nederland een NWWI-taxatierapport accepteren en dat is natuurlijk wel zo fijn.

NWWI & NHG taxatie aanvragen

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert rapporten van woningtaxaties die alleen gedaan zij door aangesloten taxateurs zoals Marcel Kon makelaars. Het NWWI toets deze rapporten aan strenge duidelijke richtlijnen die ervoor zorgen dat alle betrokken partijen, geldverstrekkers, intermediairs en natuurlijk consumenten, een heldere, eerlijke en transparante woningtaxatie krijgen.

Huis kopen of verkopen in Twente

Marcel Kon makelaar staat voor persoonlijk, betrokken en korte lijntjes. Met een team van erkende NVM makelaars bestieren wij de Twente woningmarkt sinds 1995. Sinds 2017 hebben wij ook een locatie in Enschede en zijn inmiddels gegroeid tot een groot team met medewerkers uit de gehele regio. Daarom kennen we de woningmarkten uit onze broekzak. Je kunt inschakelen voor:

  • huis kopen of verkopen in Enschede
  • huis kopen of verkopen in Oldenzaal
  • huis kopen of verkopen in Hengelo
  • huis kopen of verkopen in Almelo
  • huis kopen of verkopen in Borne
  • huis kopen of verkopen in Denekamp
  • huis kopen of verkopen in Losser

Neem contact met ons op via:

  • Kantoor Borne: 074-266 22 25 | info@marcel-kon.nl
  • Kantoor Enschede: 053-430 73 70 | enschede@marcel-kon.nl

Of loop gewoon even binnen: Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.

Marcel Kon makelaars in Enschede en Borne

Wil jij ook snel en professionele taxatierapport ontvangen in regio Twente? Neem dan contact op met ons team in Enschede of Borne. Ons team neemt je aanvraag snel in behandeling en kunnen op korte termijn een afspraak inplannen om een taxatierapport te maken van jouw huis. Dan ben jij in ieder geval gegarandeerd van financiering bij de jouw gewenste geldverstrekker.

https://www.marcel-kon.nl/