Yespoint
Image default
Zakelijk

Android besturingssysteem voor op vouwbare smartphones

Google heeft aan de wereld duidelijk gemaakt dat de vouwbare smartphones serieus worden genomen en er dus een gehele nieuwe software moet worden gecreëerd. Dit zal Android waarschijnlijk niet alleen lukken dus krijgen ze hier hulp bij. Google heeft dus beloofd om Android te gaan helpen met het maken van de software voor de vouwbare telefoons. Ze willen hiermee voorkomen dat andere OEM, bedrijven die producten en dergelijken namaken, toestellen ontwikkelen die een goede software hebben buiten de software van Android om. De datum van de lancering van de nieuwe software is nog niet bekend.

 

‘Foldables’

Onlangs heeft Google tegelijkertijd met Samsung een keynote gehad voor de ontwikkelaars. Een keynote is een belangrijke bijeenkomst. Bij beide bijeenkomsten was er eenzelfde onderwerp waar de presentatie vooral over ging. Dit onderwerp was natuurlijk de vouwbare telefoons. Samsung heeft toentertijd zijn vouwbare telefoon voor het eerst getoond aan de wijde wereld. Deze telefoon was stevig ingepakt in een hoesje die weinig informatie prijs gaf. Tegenwoordig zijn het de telefoons in een Oneplus 9 hoesje die de aandacht trekken.

 

Tijdens de presentatie kwam een medewerker van Google op het podium om tijdens deze presentatie informatie prijs te geven over de samenwerking van beide partijen. De nieuwe vouwbare telefoons hebben al snel een eigen naam gekregen, namelijk de Foldables. Deze naam werd 7 november jl. bekendgemaakt. De vicepresident van Android gaf tijdens de presentatie aan dat de nieuwe Foldables veel meer mogelijkheden bieden. Google is op dit moment bezig met de voorbeelden van deze vernieuwde technologie naar boven te halen door middel van zo min mogelijk arbeid.

 

Google ondersteunt Samsung

Momenteel zijn er veel richtlijnen voorzien dat telefoonproducenten, die bezig zijn met het produceren van de nieuwe schermen, zullen leiden naar bestaande toepassingen in Android. Zo wil Google gaan helpen met het ontwikkelen van software voor telefoons met vouwbare schermen door het eenvoudig en comfortabel te maken. Daardoor heeft Google een dichte samenwerking met Samsung om bekend te maken hoe Android het beste met vouwbare schermen kan werken. Het is de bedoeling dat als je de telefoon veranderd naar de normale smartphone je gewoon door zou kunnen gaan met de app waar je op dat moment mee bezig was. Datzelfde proces moet natuurlijk ook gebeuren wanneer je de telefoon openklapt en veranderd naar de zogeheten tabletvorm.

 

Vouwvormen

Het is nog niet helemaal duidelijk op welke manieren de telefoon kan worden gevouwen. Ook dit zal in de toekomst worden veranderd. Nu is het zo dat de telefoon horizontaal wordt verbreed, maar de lengte hetzelfde blijft. Indien in de toekomst de telefoon verticaal wordt gevouwen dan moet er voor deze telefoon ook een vernieuwde software komen. Als Google en Android op de feiten vooruit willen lopen, dan zullen ze beide software moeten gaan ontwikkelen voordat de nieuwe vouwvorm uitkomt.