Yespoint
Image default
Aanbiedingen

Aandachtspunten bij het kopen van een bureaustoel

De aankoop van een bureaustoel kan behoorlijk lastig zijn. Een stoel moet goed bij je lichaam passen en aansluiten bij je werkzaamheden. Vaak zit je namelijk lang op de stoel. Het kan lastig zijn op welke punten je moet letten bij de aankoop van een goede bureaustoel die jou goed kan ondersteunen. Wat zijn belangrijke punten om rekening mee te houden? Waar moet een goede stoel aan voldoen? Je leer er hier meer informatie over. 

 

Kwaliteit

Het klinkt misschien logisch, maar toch is kwaliteit een punt dat vaak vergeten wordt bij de aankoop van een bureaustoel. Waar in vele gevallen ‘goedkoop is duurkoop’ geldt, is dat bij bureaustoelen vaak ook het geval. Een goedkopere bureaustoel zal sneller kapot gaan. Ga daarom ook vooral naar een winkel om een stoel te beoordelen. Kijk naar het materiaal, een stoel van staal gaat veel langer mee. 

 

Vorm en instellingen 

Bureaustoelen kopen doe je niet alleen op de uitstraling of kleur. Het is van belang dat de rugleuning van de stoel een S-vorm heeft. Deze vormt dan mee met je rug. Het is belangrijk dat je de bolling van de rugleuning in het holle deel van je rug instelt. Zo voorkom je rug- nek- en schouderklachten. Daarnaast is het belangrijk dat de stoel verstelbare armsteunen heeft en ook in hoogte verstelbaar is. Zo stel je de stoel precies in naar je eigen lichaam. 

 

Hoeveel uren zit je op de stoel?

Ga voor jezelf na hoeveel uur je doorbrengt in de bureaustoel. Zit je vaak hele dagen op dezelfde plek of ben je ook veel onderweg? Hoe meer je zit, hoe belangrijker een goede stoel is. Ergonomische bureaustoelen zorgen voor een betere houding en voorkomen onnodige blessures.

 

Milieu

Een stoel weggooien als er bijvoorbeeld een armsteun kapot is, is zonde. Het is niet goed voor het milieu, en daarnaast kost het je extra geld om een stoel weg te gooien die verder nog naar behoren werkt. Kijk daarom tijdens de aankoop of er onderdelen vervangen kunnen worden als er dingen stuk gaan. Vaak zijn wielen of armsteunen vervangbaar en hiermee bespaar je een hoop kosten en help je mee aan een beter milieu.

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/

Gerelateerde artikelen

De beste wasmachine voor jou kopen

Jubileum kaarten, geboortekaarten en trouwkaarten bij de #1

Hoe kies je een persoonlijk alarm?