Wees lief voor het milieu en je portemonnee met een LED schijnwerper

Iedere bouwplaats heeft goede verlichting nodig anders kan er niet gewerkt worden. Maar waarom kies je in plaats van halogeenlampen niet voor een LED schijnwerper? Het is bekend dat LED lampen veel beter zijn voor het milieu, maar ook je portemonnee profiteert mee. Hieronder leggen we meer uit over de voordelen van LED schijnwerpers ten opzichte van gewone schijnwerpers.

 

Een LED schijnwerper is beter voor het milieu

In gewone lampen en spaarlampen kunnen giftige stoffen zitten zoals kwik. Bij LED lampen is dat niet het geval. Deze hoeven dus ook niet apart ingezameld te worden. Daarnaast gaan LED lampen veel langer mee. Dat betekent dat er minder grondstoffen nodig zijn, maar ook dat er minder fabrieken nodig zijn om deze lampen te maken. Beide voordelig voor het milieu en je verlichting is er zeker niet minder om.

 

Bespaar geld met een LED schijnwerper

Een gemiddelde halogeen bouwlamp gaat zo’n 1750 uur mee. Dan gaat hij kapot en is aan vervanging toe. Een LED schijnwerper gaat wel 100.000 uur mee. Dan is deze misschien in aanschaf wel 10 keer zo duur, maar vervolgens gaat hij 57 keer zo lang mee. Zo verdien je dus op den duur je geld terug. Daarnaast zijn LED lampen een stuk energiezuiniger dan gewone lampen. Een LED schijnwerper van 30 Watt heeft dezelfde lichtopbrengst als een halogeenlamp van 150 Watt. Dat betekent dus dat een energierekening die normaal gesproken €1000,- zou zijn, nu maar €200,- is.

 

Mochten de milieuvoordelen van het aanschaffen van een LED schijnwerper je nog niet overtuigd hebben, dan doen de voordelen voor je portemonnee dat waarschijnlijk wel. Maak maar eens een rekensom en overtuig jezelf.

 

https://leds-depot.nl/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html