Yespoint
Image default
Woning en Tuin

Helpen verduisterende rolgordijnen om de warmte buiten te houden?

Koel en schaduwrijk blijven tijdens de zomer of op plaatsen die soms warm en vochtig zijn, kan extreem uitdagend zijn. Naast het installeren van gepersonaliseerde ventilatoren en het hebben van een airco, is een energie-efficiënte manier om je ruimte te koelen met behulp van rolgordijnen. Als er lucht in huis komt, komt deze binnen via de glazen ruiten. Als de lucht in contact komt met het glas wordt het opgewarmd en komt het dus je huis binnen en maakt het de ruimte warm. Maar goede isolerende raamdecoratie helpt dit tegen te gaan, omdat ze een barrière vormen tussen je huis en de warme lucht die net in je ruimte is gekomen.

Dit zal de lucht niet volledig blokkeren, maar het vermindert de warme luchtstroom die waarschijnlijk in je ruimte circuleert. Ook helpen verduisterende rolgordijnen door te zorgen dat geen enkel voorwerp in je huis te warm wordt. Zonder raambekleding kunnen de zonnestralen direct op je vloer of meubels vallen en zo je ruimte verwarmen. Sommige soorten raamdecoratie hebben een grotere voorkeur dan andere vanwege hun constructie. Jaloezieën met grote of frequente kieren laten eerder lucht door je ruimte stromen dan dat ze de ruimte barricaderen. Voor volledige verduistering en isolatie kun je kiezen voor een rolgordijn met zijgeleiding. Er zijn verschillende manieren om de warmte tegen te gaan, hetzij door de binnen- of buitenzonwering, maar een efficiënte manier om de hitte het hoofd te bieden is door middel van verduisterende rolgordijnen.

Wat zijn verduisterende rolgordijnen?

Heb je ooit moeite gehad om het licht naar je ruimte te stralen? Heb je ooit problemen gehad met die ene lichtstraal die je nachtelijke sluimering heeft verstoord? Dat is waar verduisterende rolgordijnen in beeld komen. Deze unieke constructies zijn bedoeld om je de ultieme privacy te bieden die je zoekt. Deze verduisterende rolgordijnen zijn in de volksmond te zien in verschillende formele constructies zoals scholen en kantoren.

Rolgordijnen zijn in principe wanneer één dikke ondoorzichtige stof om een cassette wordt gerold en vervolgens horizontaal op het raam wordt bevestigd. Ze zijn leverbaar in meerdere stofsoorten. De stof is meestal zwaar qua kleur, want het is de bedoeling dat er geen licht in je ruimte komt. Ze zijn precies wat je nodig hebt om je kamer te verduisteren tijdens de slaaptijd en om voldoende licht binnen te laten tijdens de dag.

Wat zijn de kenmerken van verduisterende rolgordijnen?

Met verduisterende rolgordijnen kun je genieten van eenvoud in functionaliteit. Hier zijn enkele andere functies die verduisterende rolgordijnen tot een unieke keuze maken.

– Lichtbediening: Met verduisterende rolgordijnen kun je genieten van je favoriete ruimte in twee standen – de donkere stand en de lichte stand. Als je je wilt ontspannen of gewoon op de zak wilt slaan, rol je de jaloezieën naar beneden naar de lengte van je voorkeur. Je kunt de verduisterende rolgordijnen volledig naar beneden laten rollen of halverwege laten rollen.

– Minimalistisch ontwerp: Met verduisterende rolgordijnen ben je niet voor de keuze gesteld, omdat de constructie en het ontwerp van deze rolgordijnen esthetisch in elkaar passen met de rest van je decoratieve thema.

– Blokkeer de warmte: Naast licht hebben verduisteringsgordijnen ook de kracht om warmte buiten te houden, zodat je kunt genieten van je ruimte zoals jij dat wilt – koel en schaduwrijk.

Houden verduisteringsgordijnen de warmte buiten?

Als het gaat om het buiten houden van warmte, zijn verduisterende rolgordijnen een goede keuze. Het juiste type raambekleding kan voorkomen dat heet haar tot op zekere hoogte door je ruimte circuleert. verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor hetzelfde. Hun unieke functie helpt niet alleen het licht maar ook de warmte buiten te houden.

Ga voor een verduisterend plisségordijn met een honingraat plooi voor nog meer isolatie. Hun honingraatstructuur vangt de lucht op en zorgt voor een dikkere barrière bij je raam. Ze helpen ook om het geluid tot een bepaald niveau te blokkeren. Als je dus probeert de hoeveelheid zonlicht die je ruimte binnenkomt te verminderen, zijn verduisterende plisségordijnen met een honingraat plooi de manier om de impact van de zomer op je binnenruimte te verminderen.

 

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Is uw woninginrichting in Eindhoven toe aan een upgrade?

Deze meubelmaker in Breda voorziet u van uniek interieur

Comfortabele Caresse boxsprings en 4 Seasons tuinmeubelen